Patates Püresinde Misket Köfte

Patates Püresinde Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Püresi için;
- 5 büyük uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardaktan 2 parmak eksik süt
- İsteğe nazaran kaşar peyniri
- Tuz
Köftesi için;
- 400 gram az yağlı kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
- Kaşar peyniri
Patates Püresinde Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayıp güzelce soyuyoruz.
- Ezerek içine tereyağı ve süt ile pürüzsüz kıvama getiriyoruz.
- Daha sonrasında köftelerimiz için soğanı robottan çekip suyunu sıkıyoruz.
- Kıyma ve başka gereçlerle karıştırıp harçtan misket köfteler yapıyoruz.
- Tavada 2 kaşık sıvı yağ ile köfteleri aksi düz ederek pişiriyoruz.
- Ben büyük uzunluk toprak güveçte pişirdim lakin dilerseniz küçük güveçlerde tek kişilik olarak yada borcam da pişirip, servis edebilirsiniz.
- Biraz yağ sürdüğümüz pişirme kabına patates püremizi yayıyoruz üzerine köftelerimizi diziyoruz su ile açarak hazırladığımız salçalı sosumuzu evvel köftelerin üzerinden başlayarak üzerine sürüyoruz.
- 180° de ısınmış fırında 10 dakika pişirip daha sonrasinda üzerine kaşarları döküp fırında eridikten sonra çıkarıyoruz.
Servis için hazır. Afiyet olsun.
Patates Püresinde Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

