Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği

Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 12 dilim somun ekmek
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım kalıp kadar beyaz peynir(başka çeşit peynir de ekleyebilirsiniz)
- Bir tutam maydanoz( ince kıyılmış)
- 1 tutam dereotu(ben dondurulmuş ekledim)
- 3 deriye çeri domates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel dilim ekmekleri,orta boy( 30 cm capinda)fırın tepsisine ortalarında boşluk kalmayacak biçimde dizelim. Şayet ortalarında boşluk olursa minik ekmek kesimleri koyalım.
- Üzerinin sosu için,süt, yumurta yağ, pul biber,tuz hepsini derin bir kaseye alalım.
- Kaşar peynirini ve ufalanmış beyaz peyniri,maydanozu ek ederek güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu dilim ekmeklerin üzerine eşit halde dağıtalım.
- Çeri domatesleri ince daire biçiminde doğrayıp,ince kıyılmış maydanozu serperek ,karıştırıp soslanan ekmek dilimlerinin üzerine dağıtalım.
- 175 derecede, alt üst ayarda,istediğimiz üzere kızarana kadar (ben 20 dakika pişirdim) fırında pişirelim.
Arkadaşlar sabah kahvaltısına süratli bir halde hazırlayabileceğimiz,bayat ekmek böreğini, bayat emeklerimizi değerlendirebileceğimiz hoş bir altarnatif olarak kesinlikle deneyin derim.Afiyet olsun. ☕️☕️🌹.
Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












