Zebra Kek

Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kek hamurunu iki eşit halde ayırdıktan sonra;
- 2 yemek kaşığı kakao
Sade olan hamura;
- 2 yemek kaşığı daha un ekleyin
Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar bir hoş çırpıyoruz .
- Yağ ,süt ekleyip tekrar çırpıyoruz ,ardından vanilya un ve kabartma tozunu da ek edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Hamurumuzun yarısını farklı bir kaba alıyoruz bir kısmına kakao ekleyip çırpıyoruz öbür yarısına 2 kaşık unu ekleyip onuda çırpıyoruz ( kakao hamuru katılaştırdığı için sade olan hamura sonradan un eği yapıyoruz birinci başta cıvık yapmamızın sebebi bu )
- Dilerseniz yuvarlık tepsi dilerseniz yuvarlak borcamın tabanını yağlayın eşit bir halde biraz sade biraz kakaolu olan hamurda sırasıyla tepsimize döküyoruz.
- Hamur bitene kadar tıpkı sürece devam esdelim.
- Son olarak bir kürdan yardımıyla evvel geniş üst olacak biçimde desen veriyoruz sonra geniş olan ortaların ortasına aşağıya olacak biçimde çiziyoruz.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derece fırında fansız ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi fırından alıyoruz kekimiz hazır. Afiyet olsun 😎.
Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





