Mantar Soslu Tavuk Köfte

Mantar Soslu Tavuk Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 8-10 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 kısım maydanoz
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 1 adet küçük uzunluk yumurta
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

Sosu için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 6-7 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 150 ml krema
  • 250 ml zerzevat suyu
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz (sebze suyun tuzuna nazaran ayarlayın)
  • Bir tutam karabiber
  • İsterseniz ince kıyılmış maydanoz

Mantar Soslu Tavuk Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk, soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu robottan geçirin.
  2. Derin bir tabağa alıp üzerine yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
  3. Köfte harcını yarım saat buzdolabına bekletin.
  4. Dinlenen harçtan modüller alıp istediğiniz formu verebilirsiniz.
  5. Tavada sıvıyağını kızdırın, dereceyi biraz düşürün ve köfteleri gerili önlü kızartıp tavadan alın.
  6. Aynı tavanın içerisine tereyağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyip kavurun.
  7. Mantarları ince dilimleyip tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  8. Unu mantarların üzerine serpin ve kavurun.
  9. Sebze suyunu, kremayı ve baharatları ekleyip karıştırın.
  10. Tavuk köfteleri tekrar sosa yerleştirin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin.
    Afiyet olsun.

Mantar Soslu Tavuk Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Pankek
Kadayıf Kaplamalı Tatlı
Bol Soslu Karakız Keki
Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich
Hamur Açmadan Su Böreği Tarifi (Videolu)
Baton Pasta
Hdabla | © 2025 |