Mantar Soslu Tavuk Köfte

Mantar Soslu Tavuk Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 400 gram tavuk göğsü
- 8-10 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 7-8 kısım maydanoz
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 adet küçük uzunluk yumurta
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Bir tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
Sosu için:
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 6-7 adet mantar
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 150 ml krema
- 250 ml zerzevat suyu
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı silme tuz (sebze suyun tuzuna nazaran ayarlayın)
- Bir tutam karabiber
- İsterseniz ince kıyılmış maydanoz
Mantar Soslu Tavuk Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk, soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu robottan geçirin.
- Derin bir tabağa alıp üzerine yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
- Köfte harcını yarım saat buzdolabına bekletin.
- Dinlenen harçtan modüller alıp istediğiniz formu verebilirsiniz.
- Tavada sıvıyağını kızdırın, dereceyi biraz düşürün ve köfteleri gerili önlü kızartıp tavadan alın.
- Aynı tavanın içerisine tereyağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyip kavurun.
- Mantarları ince dilimleyip tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Unu mantarların üzerine serpin ve kavurun.
- Sebze suyunu, kremayı ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Tavuk köfteleri tekrar sosa yerleştirin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Mantar Soslu Tavuk Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






