Kahramanmaraş Usulü Yaz Dolması

Kahramanmaraş Adabı Yaz Dolması Tanımı İçin Malzemeler

İç gereçleri;

  • 1 kg yasemin pirinç
  • Yarım kg yarım yağlı kıyma
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 5 kuru soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 kg ince doğranmış domates
  • 3 tane yeşilbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi akıtı
  • Kırmızı biber ve tuz (isteğe nazaran atılır)

Dolma dışı için;

  • 2 kg kabak
  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg dolmalık biber

Kahramanmaraş Metodu Yaz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm iç gereçler ince ince doğranıp karıştırılır hazır edilir. Dış materyallerin de içi oyulur yıkanır hazır edilir.
  2. Patlıcanın kabağın ve biberlerin içine yeterlice bastırmadan hafif hafif doldurulur. Tencereye alınır. Üzerini kapatacak kadar kaynar su koyulur. Bu suyun içine de birazcık tuz atıyorum ancak tuza pehrizi olanlar yapmasa da olur.
  3. Kaynayınca altını en kısık ateşe getirip en az 2 saat pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Kahramanmaraş Adabı Yaz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfte (Buzluk İçin)
Puf Puf Poğaça
Kandil Simidi
Vegan Bebe Bisküvisi (Alerjik Bebişler İçin) +6 Ay
Vişneli Crumble Kek
Ege Esintisi Salatası
Hdabla | © 2025 |