Vişneli Crumble Kek

Vişneli Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 kase vişne (dondurucudan kullandım)
Crumble için;
- 150 gram tereyağ
- 1, 5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı şeker
Vişneli Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle crumble hazırlayalım bunun için rondoya un küçük küpler halinde kestiğimiz tereyağı ve şekeri alalım gereçler karışıncaya kadar çalıştıralım çok uzun çalıştırmayalım daha sonra elimizle toparlayıp poşetle dondurucuya kaldıralım.
- Kek için çırpma kabına oda ısısındaki yumurta ve bir bardak şekeri alıp köpük köpük oluncaya dek çırpalım yaklaşık 4-5 dakika.
- Daha sonra süt ve sıvı yağ ek edip tekrar çırpalım.
- 10 kabartma tozu vanilya hepsini karıştırıp eleyerek ilave edelim bu evrede mikser kullanmadan bir spatula yardımı ile dıştan içe yanlışsız karıştırarak unu yedirelim.
- Yağladığımız borcama kek harcını dökelim ben vişneyi süzgece alıp suyunun altını birikmesini sağlamıştım kekin üzerine birinci evvel suyundan kaşıkla gezdirdim renk vermesi için.
- Daha sonra eşit bir biçimde vişneleri üzerine serpiştirelim son olarak hazırladığımız crumble rendeleyelim kekin üzerine her tarafına eşit gelecek halde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Vişneli Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












