Vişneli Crumble Kek

Vişneli Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 kase vişne (dondurucudan kullandım)

Crumble için;

  • 150 gram tereyağ
  • 1, 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı şeker

Vişneli Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle crumble hazırlayalım bunun için rondoya un küçük küpler halinde kestiğimiz tereyağı ve şekeri alalım gereçler karışıncaya kadar çalıştıralım çok uzun çalıştırmayalım daha sonra elimizle toparlayıp poşetle dondurucuya kaldıralım.
  2. Kek için çırpma kabına oda ısısındaki yumurta ve bir bardak şekeri alıp köpük köpük oluncaya dek çırpalım yaklaşık 4-5 dakika.
  3. Daha sonra süt ve sıvı yağ ek edip tekrar çırpalım.
  4. 10 kabartma tozu vanilya hepsini karıştırıp eleyerek ilave edelim bu evrede mikser kullanmadan bir spatula yardımı ile dıştan içe yanlışsız karıştırarak unu yedirelim.
  5. Yağladığımız borcama kek harcını dökelim ben vişneyi süzgece alıp suyunun altını birikmesini sağlamıştım kekin üzerine birinci evvel suyundan kaşıkla gezdirdim renk vermesi için.
  6. Daha sonra eşit bir biçimde vişneleri üzerine serpiştirelim son olarak hazırladığımız crumble rendeleyelim kekin üzerine her tarafına eşit gelecek halde yayalım.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Vişneli Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mor Soğan Turşusu
Mantar Soslu Tavuk
Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması
Gül Tatlısı
Sütlaç
Havuçlu Tatlı
Hdabla | © 2025 |