Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle gereçleri karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozunu ek edip yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş denetimli bir formda eklemenizde yarar var.
  3. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit halini verelim.
  4. Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım.
  5. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirelim. Herkese afiyet olsun. 🤗hayırlı kandiller 🌹.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ferah Salata
Kalburabastı
Ailemle Hafta Sonu Kahvaltımız
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Kedidili Pasta
Hdabla | © 2025 |