Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
- Un
- 2 adet yumurta
Kadın Budu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 çay bardağı pirinçimizi üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dk haşlayalım.
- Diğer taraftan tavaya sıvı yağı alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanımızı ek edelim.
- Soğanların rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Köfte için kullanacağımız kıymanın yarısını ekleyelim ve orta ateşte kavuralım.
- Kavrulan kıymayı derin bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine haşlanmış pirinçi ,yumurta, tuz,karabiber ve kalan kıymayı ek edip güzelce yoğuralım. (dilediginiz öteki baharatları da bu sırada ekleyebilirsiniz. ).
- Köfte harcını yoğurduktan sonra üzerini streçleyip buzdolabında 30 dk bekletelim.
- Harçtan büyük modüller koparıp elimizle yuvarlayıp bastırarak köfte biçimi verelim.
- Köfteleri teker teker una bulayalım her iki tarafınıda güzelce unlayıp çırpılmış yumurtaya bulayalım ve kızgın yağda artlı önlü kızartalım.
- Havlu kağıt serili tabağa alalım.
- Ben yanına patates püresi hazırladım sizler dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.
Kadın Budu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








