Kadayıflı Şambali Tatlısı

Kadayıflı Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1.5 çay kaşığı karbonat
Şerbet için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Alt ve üstüne sürmek için
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı pekmez
Alt ve üstüne serpmek için
- Kızarmış muhallebilik kadayıf
Kadayıflı Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için su ve şekeri ocağa alıp kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edip 15 dk kısık ateşte kaynatıp soğuması için kenara alın.
- Bir kaba irmik şeker ve karbonatı alıp karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra suyu ekleyip güzelce yoğurun.
- Tepsinin tabanına her yerine gelecek halde pekezli su karışımını sürüp üzerine kadayıfları serpin.
- Yoğurduğunuz hamurdan kesim modül alıp tepsiye güzelce yayın.
- Harç bittikten sonra pekmezli su karşımını her yerine gelecek biçimde sürüp üzerine kadayıf serpin.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında alt üst kızarana kadar 40 dakika pişirin.
- Pişen sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp şerbetini çekene kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kadayıflı Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



