Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 pk vanilya
Kaynayınca;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Soğuyunca:
- Yarım paket kremşanti
Kadayıf için;
- 200 gram kadayıf
- 2 kaşık tereyağ
- 1 kaşık şeker
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıf tavaya alıp şeker ve tereyağ ile çıtır olana kadar kavrulur.
- Soğuyunca ceviz modülleri atabilirsiniz.
- Muhallebi için;Tüm gereçleri yeterlice kaynayana kadar karıştırıp kaynadıktan sonra tereyağ ek ediyoruz.
- Muhallebi soğuduktan sonra yarım paket krem şantiyle pürüzsüz olacak biçimde çırpıyoruz.
- Borcamın tabanına kadayıfın yarısını üstüne muhallebi ve servis esnasında da kadayıfın başka yarısını ekliyoruz. Üstü çıtır olsun diye. Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
