Kadayıflı Çıtır Baklava
Kadayıflı Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka ( 800gr)
- 500 gram çekilmiş ceviz içi
- 300 gram taze kadayıf
- 300-350 gram tereyağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Şerbet için;
- 6.5 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Kadayıflı Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve su eriyene kadar karıştırılır ve ocağa alınır.
- Tamamen eriyip kaynamaya başlayınca kapağı kapalı olarak 20-25 dk rengi sararıp yoğunlaşana kadar kaynatılır. ( kapağı kapatmak şekerlenmemesi için kıymetli )
- Yufkalar paketinden çıkarılıp nemli bir mutfak bezi ile örtülür.
- Hazır yufkalar çabuk kuruyor süratli davranın ve üzerini kesinlikle örtün.
- Tereyağ kısık ateşte eritilmeye başlanır.
- Dikkatli formda üzerindeki köpük alınır. Köpükler baklavanın yanık yanık olmasına sebep olur, mümkün olduğunca ayırmak gerekir.
- Ocaktan alınır ve ayçiçek yağı eklenir.
- Kadayıflar ince ince kıyılır.
- 2 adet yufka serilir yağlanır.
- Üzerine 2 adet daha serilir ve iyine fırçayla yağlanır.
- Kadayıf ve ceviz serpilir ve rulo yapılarak sarılır.
- İstenilen genişlikte dilimlenerek tepsiye dizilir.
- Tatlı üzerine tabanına çöken tortu kısmını eklemeden yağ gezdirilir.
- 160 derece alt üst ayarda ağır ağır kızarana kadar pişirilir.
- İlk yarım saat tepsi üzerine yağlı kağıt sererseniz kuruyarak yanmadan tam kıvamında pişer.
- Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak biçimde şerbeti verilir.
- Üzeri büsbütün soğuyana kadar kapatılmaz. Afiyet olsun ❣️ memnun bayramlar 💕.
Kadayıflı Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















