Kadayıflı Çıtır Baklava

Kadayıflı Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka ( 800gr)
  • 500 gram çekilmiş ceviz içi
  • 300 gram taze kadayıf
  • 300-350 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Şerbet için;

  • 6.5 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Kadayıflı Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve su eriyene kadar karıştırılır ve ocağa alınır.
  2. Tamamen eriyip kaynamaya başlayınca kapağı kapalı olarak 20-25 dk rengi sararıp yoğunlaşana kadar kaynatılır. ( kapağı kapatmak şekerlenmemesi için kıymetli )
  3. Yufkalar paketinden çıkarılıp nemli bir mutfak bezi ile örtülür.
  4. Hazır yufkalar çabuk kuruyor süratli davranın ve üzerini kesinlikle örtün.
  5. Tereyağ kısık ateşte eritilmeye başlanır.
  6. Dikkatli formda üzerindeki köpük alınır. Köpükler baklavanın yanık yanık olmasına sebep olur, mümkün olduğunca ayırmak gerekir.
  7. Ocaktan alınır ve ayçiçek yağı eklenir.
  8. Kadayıflar ince ince kıyılır.
  9. 2 adet yufka serilir yağlanır.
  10. Üzerine 2 adet daha serilir ve iyine fırçayla yağlanır.
  11. Kadayıf ve ceviz serpilir ve rulo yapılarak sarılır.
  12. İstenilen genişlikte dilimlenerek tepsiye dizilir.
  13. Tatlı üzerine tabanına çöken tortu kısmını eklemeden yağ gezdirilir.
  14. 160 derece alt üst ayarda ağır ağır kızarana kadar pişirilir.
  15. İlk yarım saat tepsi üzerine yağlı kağıt sererseniz kuruyarak yanmadan tam kıvamında pişer.
  16. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak biçimde şerbeti verilir.
  17. Üzeri büsbütün soğuyana kadar kapatılmaz. Afiyet olsun ❣️ memnun bayramlar 💕.

Kadayıflı Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Tavuk
Elmalı Kurabiye Tarifi
Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş )
Bonibonlu Kurabiye
Parmak Isırtan Mantar Kavurma
İtalyan Bolonez Sosu
Hdabla | © 2025 |