Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 300 gram margarin yahut tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 5 orta uzunluk elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcını hazırlamak için; elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alıp üzeri şeker ve tarçını ekleyip elma suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp cevizi koyup bir tıp karıştırıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için; un hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamuru evvel 8 eşit modüle ayırıp yuvarlıyoruz ve sonra hamurlardan birini alıp hafif unlayarak merdane ile çok ince olmayacak biçimde yuvarlak halde açalım ve sonra 8 eşit modüle ayıralım.
  4. Hamurlarımıza elma içimizden azar azar koyalım ve sonra fotoğraftaki üzere form verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Diğer hamurları da bu türlü yapalım ve tavaya dizelim. 190 derece fırında denetimli formda pişiriyoruz. Pudra şekeri ile sunumunu hazırlayalım. Afiyet olsunn 🙂

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia Tarifi (Yumurtasız, Kremasız)
Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tarifi
Tiramisu
Kıyır Kıyır Ay Kurabiye (Videolu)
Burçak Kurabi
Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |