Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 300 gram margarin yahut tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 5 orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcını hazırlamak için; elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alıp üzeri şeker ve tarçını ekleyip elma suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp cevizi koyup bir tıp karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; un hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru evvel 8 eşit modüle ayırıp yuvarlıyoruz ve sonra hamurlardan birini alıp hafif unlayarak merdane ile çok ince olmayacak biçimde yuvarlak halde açalım ve sonra 8 eşit modüle ayıralım.
- Hamurlarımıza elma içimizden azar azar koyalım ve sonra fotoğraftaki üzere form verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Diğer hamurları da bu türlü yapalım ve tavaya dizelim. 190 derece fırında denetimli formda pişiriyoruz. Pudra şekeri ile sunumunu hazırlayalım. Afiyet olsunn 🙂
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







