Parmak Isırtan Mantar Kavurma

Parmak Isırtan Mantar Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Parmak Isırtan Mantar Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak mantarların kabuğunu soyalım ve doğrayalım yıkayıp kenarda bekletelim.
  2. Soğanı jülyen doğrayıp geniş bir tavaya koyalım.
  3. Biberleri parmak formunda olacak halde doğrayıp soğanın üzerine koyalım.
  4. Tavaya zeytinyağı ek edelim ve ocağın altını açalım.
  5. Sebzeler hafif renk değiştirince mantarı ek edelim.
  6. Mantar suyunu kaldığında maydanozları ince ince doğrayıp, ek edelim bu kademede tereyağını ekleyelim, karıştıralım.
  7. Son olarak baharatları ve tuzunu ekleyelim, 10 dakika kısık ateşte pişirelim ve ocağın altını kapatıp servise hazır edelim.

Afiyet olsun 🌼😍

Parmak Isırtan Mantar Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça
Pişmeyen Tiramisu
Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka
Mısır Unlu Bazlama
Kıyır Kıyır Kolay Üzümlü Kurabiye
Muzlu Yulaflı Smoothie
Hdabla | © 2025 |