Kabak Çığırtma
Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet küçük kabak
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 4 adet sivri biber
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların üç kısımlarını artı formunda kesip başlarından kesiyoruz.
- Zeytinyağ koyduğumuz tavada artlı önlü kızartılır. Kenara alınır.
- Aynı tavada piyazlık doğranmış soğanları soteleyin.
- Biberleri koyup kavurun.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın tavaya alın.
- Sarımsakları da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kabakları da koyup, tuz ve su ekleyip kısık ateşte pişirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







