Kabak Çığırtma

Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet küçük kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların üç kısımlarını artı formunda kesip başlarından kesiyoruz.
  2. Zeytinyağ koyduğumuz tavada artlı önlü kızartılır. Kenara alınır.
  3. Aynı tavada piyazlık doğranmış soğanları soteleyin.
  4. Biberleri koyup kavurun.
  5. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın tavaya alın.
  6. Sarımsakları da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Kabakları da koyup, tuz ve su ekleyip kısık ateşte pişirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lotus Pasta
Beyti
Supangle
Aylarca Bayatlamayan Miss Gibi Lokmalık Pastane Kurabiyesi Tarifi (Simit Tadında)
Mandalinalı Bademli Kurabiye
Mısır Kaburga! (Viral Olan Tarif)
Hdabla | © 2025 |