Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 40 tane kabak çiçeği
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 tane orta uzunluk soğan
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tutam dere otu
  • 2 küp şeker
  • Tuz

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kabak çiçeklerinin içindeki tohumları bir çay kaşığı yardımı ile nazikçe alın ,dışında alt kısımda ot varsa temizleyin.
  2. Kabak çiçeklerini dikkatli bir halde yıkayın ve suyunu bir peçete yardımı ile alın.
  3. İnce ince doğradığınız soğanları zeytinyağında güzelce kavurun, yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurun,baharatları ekleyin üzerini çok az geçecek kadar su koyun ve pişirin.
  4. Şekeri de eklemeyi unutma ocaktan indirdikten sonra ince kıydığınız dereotlarını ekleyin.
  5. Sonra suyunu aldığınız kabak çiçeklerini nazikçe açın, yırtmadan hafif soğuyan içten alıp içine koyun ,çok doldurmayın,ben yaklaşık 2 tatlı kaşığı koydum.
  6. Tencereye sıkı bir biçimde dizin,ağız kısımları görselde yerleştirdiğimiz üzere olsun açılmasın.
  7. Üzerine su koyun ancak tabanında kalacak halde az su olacak ve 1 limon sıkın,hafif zeytinyağı gezdirin.
  8. Üzerine ek kapak koyun 15-20 dk kadar pişirin soğuduktan sonra servis edin.. Afiyet olsun.

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salata , Dolma Baharatı
İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta
Tencerede Mangal Tadında Tavuk
Vişneli Brownie
Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi )
Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |