İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta

İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı irmik
  • 2 – 3çorba kaşığı şeker
  • 20 adet petibör bisküvi
  • 3 tane küçük muz
  • İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağı

İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye 4 su bardağı sütü koyun. 5 yemek kaşığı irmik ve şekeri ekleyin.
  2. Karışım yoğunlaşana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) daima karıştırarak pişirin.
  3. Karışımı daha kremsi hale getirmek için 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
  4. Bisküvileri kısa bir mühlet süte batırarak ıslatın.
  5. Islatılmış kurabiyeleri tepsinin tabanına yerleştirin.
  6. Muzları dilimleyip kurabiyelerin üzerine yerleştirin.
  7. Sıcak irmik karışımını muzların üzerine döküp eşit halde yayın.
  8. Bisküvileri de birebir formda ıslatıp irmikli karışımın üzerine yerleştirin.
  9. Kalan irmik karışımını üstüne döküp düzeltin.
  10. Üzerini bisküvi kırıntıları ve muz dilimleri ile süsleyebilirisiniz.
  11. Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun.

İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Pizza
Narlı Shot (C Vitamini Deposu)
Patatesli Mantar Sote
Tereyağlı Yumurta Kapama
Salatalı Humus Tarifi
Alfredo Soslu Fettucini Makarna
Hdabla | © 2025 |