İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta

İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı irmik
- 2 – 3çorba kaşığı şeker
- 20 adet petibör bisküvi
- 3 tane küçük muz
- İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağı
İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye 4 su bardağı sütü koyun. 5 yemek kaşığı irmik ve şekeri ekleyin.
- Karışım yoğunlaşana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) daima karıştırarak pişirin.
- Karışımı daha kremsi hale getirmek için 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
- Bisküvileri kısa bir mühlet süte batırarak ıslatın.
- Islatılmış kurabiyeleri tepsinin tabanına yerleştirin.
- Muzları dilimleyip kurabiyelerin üzerine yerleştirin.
- Sıcak irmik karışımını muzların üzerine döküp eşit halde yayın.
- Bisküvileri de birebir formda ıslatıp irmikli karışımın üzerine yerleştirin.
- Kalan irmik karışımını üstüne döküp düzeltin.
- Üzerini bisküvi kırıntıları ve muz dilimleri ile süsleyebilirisiniz.
- Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun.
İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


