İzmir Köfte
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu ya da bayat ekmek kırıntısı
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı tuz
Yanına;
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- 6 adet yeşil biber
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba köfte için olan bütün materyalleri koyun yeterlice yoğurun yoğurdunuz harçtan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle uzunlamasına hal verin toplam 13 adet köfte olacak.
- Sos için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın çırpın.
- Domateslerin çöplerini alıp yıkayın irice doğrayın patateslerin kabuklarını soyup yıkayın bir parmak kalınlığında kesin yeşil biberleri yıkayın.
- Fırın tepsisine 1 köfte, 1 dilim patates, 1 dilim domates olacak halde bütün materyalleri yan yana dizin.
- Patateslerin üzerlerine yeşil biber koyun son olarak hazırladığınız sosu tepsideki gereçlerin her tarafına gelecek halde gezdirin.
- 180 derece fırında köfteler pişip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






