İzmir Bombası

İzmir Bombası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için; ️
- Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
- ️yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- ️1 yemek kaşığı şeker
- ️1 paket vanilya
- ️1,5 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık daha eklenebilir)
İçi için; ️
- Kakaolu fındık kreması
İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir pişirme kağıdı üzerine aralıklı olarak 1’er yemek kaşığı dolusu çikolata bırakalım.
- Bu ölçülerle 15 tane izmir bombası hazırlayacağımız için 15 çikolata hazırlamak gerekiyor.
- Çikolataları bu halde dondurucuya kaldırıp 30-40 dk kadar donduralım.
- Böylelikle şekillendirirken daha rahat edersiniz.
- Çikolata hamurun içinde kalıp üzere durur ve çabucak yayılmaz.
- İzmir bombası hamuru için öncelikle herekli materyalleri yoğurma kabına alalım.
- Elimizle yoğuralım. Gerekirse hamuru toparlamak için çok az un ek edebilirsiniz.
- Hamur toparlanınca streç sinema ile sarıp 20 dakika dinlendirelim.
- Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp 15 eşit kesime bölelim.
- Her birini toparlayıp beze haline getirelim.
- Gayet minik bezeler olacak merak etmeyin hakikat yoldasınız 🙂 bu sırada fırını 220 dereceye ısıtalım.
- Sırasıyla bezeleri açıp içerisine donmuş çikolatayı yerleştirip top haline getirelim.
- Hızlı bir halde tüm bezeleri açıp içlerine çikolata yerleştirip top haline getirelim.
- Hazırladığımız tatlıları pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- İzmir bombalarını fırına verelim. Yaklaşık 6 dakika boyunca pişirelim.
- Pişmeyi hızlandırmak için fırının fanını da açmanızı öneririm.
- Hamur çok ince olduğu için süratle pişecektir.
- İzmir bombası sıcak tüketildiğinde daha lezzetli ancak dikkat edin fırından aldığınız üzere yemeyin, çikolata çok sıcak oluyor, 10 dakika kadar bekletmenizi öneririm.
İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


