Kayısı Marmelatlı Kurabiye

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 125 ml sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
- Yeteri kadar un ( 3 su bardağı civarı)
Marmelatı için;
- 15 adet kuru kayısı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 buçuk kaşık silme toz şeker
Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaysıları yıkayıp küp küp doğrayın, üzerine portakal suyu gezdirin ve kısık ateşte pişirin.
- Pişen kayısıları rondodan geçirin ve soğuyunca krema sıkma torbasına alın.
- Kayısılar sertse, pişmediyse biraz su ek edebilirsiniz.
- Hamuru için oda ısısında ki gereçleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerine streç çekip yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile açalım çok incetlmeden,çay bardağı ile hamurdan yuvarlaklar elde edelim ve soğuyan kayısı marmelatını üzerine gezdirip ceviz serpiştirelim.
- 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyemizin birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri serpip afiyetle yiyebilirsiniz.
Tadı damağınızda kalacak benden söylemesi! 😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻
Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









