Kendi Sosunda Pişen Makarna

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 2 domates(domates sosu)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2,5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremalı domatesli makarna için öncelikle zeytinyağı, rondodan geçirdiğimiz domatesleri ve salçaları tavamıza alıp, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım.
  2. Kremayı ve tereyağını da ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  3. Makarnayı da ekleyerek tekrar karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.
  4. Suyumuz kaynadıktan sonra sarımsak ve baharatları ekleyelim, karıştıralım.
  5. Ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir halde suyu çekene kadar pişirelim. Pişme mühleti değişiklik gösterebilir, bu etapta denetimli olmalısınız.
  6. İsterseniz piştikten sonra taze yahut kuru maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz. Benim en bi sevdiğim ve yemeye doyamadığım makarna tanımımı denerseniz şimdiden afiyet olsun 🤤👏🏻❤️.

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Meyhane Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonata
Mini Browni Tarifi
Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası
Tavuk Çöp Şiş
Karidesli Makarna
Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek
Hdabla | © 2025 |