Ispanaklı Patates Graten

Ispanaklı Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane orta uzunluk kuru soğan
- 500 gr ıspanak
- 3 tane orya uzunluk patates
- 1 diş sarımsak
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı dolusu kaşar
Tepsiyi yağlamak için;
- Tereyağı
- Galeta
Ispanaklı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanağımızı sirkeli suda bekletip uygunca yıkayıp doğrayalım, zeytinyağımızı tavaya alalım doğranmış soğanımızı ekleyelim kavuralım.
- Daha sonra ince ince doğranmış patateslerimizi de tavaya alıp, hafif rengi dönene kadar kavuralım ıspanağımızı tavaya alıp baharatlarımızı ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tavanın ortasına bir havuz açıp tereyağımızı unumuzu alıp, birkaç dakika çevirelim yavaş yavaş sütünü döküp kapağını kapatıp sütünü çekmesini sağlayalım çabucak çekecektir esasen.
- Küçük kare tepsimize evvel tereyağı sürüp üzerine biraz galeta serpiştirip, karışımı tepsiye döküp, düzleştirelim onun üzerine kaşar rendemizi serpiştirin.
- 180 derecelik ısınmış fırında kaşar kızarana dek pişirelim.
Ispanaklı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






