Tepside Patatesli Tavuk Köfte

Tepside Patatesli Tavuk Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket parmak köfte
- 250 gram tavuk baget eti
- 70 gram kuyruk yağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1 büyük kuru soğan
- 2 baş sarımsak
- Karabiber
- Cajun baharatı
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine ;
- 4 orta uzunluk patates
Tepside Patatesli Tavuk Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuyruk yağını, tavuk etini, parmak köfteleri, soğanı ve sarımsağı kıyma makinesinde çekiyoruz. Derin bir kaba alıp, baharatları ve salçayı ekliyoruz.
- Zeytinyağını da ekleyip hepsini uygunca harmanlıyoruz. Büyük dikdörtgen borcama yağlı kağıt açıp elimizi ıslatarak köfte harcını yayıyoruz tepsiye.
- Halka halka doğradığımız patatesleri de üzerine dizdikten sonra 180 derece fırında denetimli olarak 40-45 dk denetimli olarak pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺
Tepside Patatesli Tavuk Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






