Tepside Patatesli Tavuk Köfte

Tepside Patatesli Tavuk Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket parmak köfte
  • 250 gram tavuk baget eti
  • 70 gram kuyruk yağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 baş sarımsak
  • Karabiber
  • Cajun baharatı
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine ;

  • 4 orta uzunluk patates

Tepside Patatesli Tavuk Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuyruk yağını, tavuk etini, parmak köfteleri, soğanı ve sarımsağı kıyma makinesinde çekiyoruz. Derin bir kaba alıp, baharatları ve salçayı ekliyoruz.
  2. Zeytinyağını da ekleyip hepsini uygunca harmanlıyoruz. Büyük dikdörtgen borcama yağlı kağıt açıp elimizi ıslatarak köfte harcını yayıyoruz tepsiye.
  3. Halka halka doğradığımız patatesleri de üzerine dizdikten sonra 180 derece fırında denetimli olarak 40-45 dk denetimli olarak pişirelim.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺

Tepside Patatesli Tavuk Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Etli Kuru Fasulye
Bu Tarifi Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye
Chocolate Chip Cookie
Hdabla | © 2025 |