Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 250 gram ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)
  • Yarım çay bardağı sıcak su (ıspanakları pişirmek için)

İç dolgusu için;

  • 2 paket pasta kreması ( pasta kreması yerine krem şanti de kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
  • 2 adet küçük uzunluk muz

Süsleme için;

  • Nar taneleri

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanağı düzgünce yıkadıktan sonra bir tencereye alalım.
  2. Üzerine sıcak su ek ederek yaklaşık 1-2 dakika boyunca ıspanaklarımızı haşlayalım.
  3. Bu etapta çok fazla haşlamanıza gerek yok diriliğini kaybedip yavaşça yumuşamaları kâfi olacaktır.
  4. Haşladığımız ıspanakları bir rondoya aktaralım.
  5. Tamamen püre haline gelinceye kadar rondodan geçirelim.
  6. Rondodan geçirirken işi kolaylaştırmak için gerekirse çok az su eği yapabilirsiniz.
  7. Pastamızın keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım.
  8. Beyazlaşıp kopuk kopuk oluncaya kadar mikserle çırpalım.
  9. Süt, sıvı yağ ve hazırladığımız ıspanak püresini de ek edelim.
  10. Tekrardan tüm malzemeyi mikserle çırpalım.
  11. Son olarak ün, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyerek mikserle çırpalım.
  12. Hazırladığımız kek harcını pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşalttıktan sonra spatülayla her yerine eşit halde yayalım.
  13. Kekimizi 170 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  14. Fırından aldığımız keki oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirdikten sonra aksi çevirerek üzerindeki kağıdı sıyıralım.
  15. Kekimizi bir kalıp yahut bardakla daireler halinde şekillendirelim. Ben bu ölçülerle 16 adet kek elde ettim. Dairelerin büyüklüğüne nazaran bu sayı değişebilir.
  16. Kekimizi süslemek için kenarlarında kalan kek modüllerini rondoya aktaralım.
  17. İyice ufalanınca kadar rondodan geçirelim.
  18. Kestiğimiz keklerin üzerine evvel pasta kreması sıkalım.
  19. Pastacı kremasını ardındaki tarife nazaran hazırlayabilirsiniz.
  20. Kremanın üzerine tercihe nazaran müz yahut mevsim meyvelerinden yerleştirebilirsiniz.
  21. Tekrar krema sıkarak meyvelerin üzerini kapatalım.
  22. Ufaladığımız kek modülleriyle kremanın üzerini büsbütün kapatacak formda pastamızı kaplayalım ve servis edelim.
    Afiyet olsun 😋.

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Siyah Pirinç Pilavı
Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama
Lavaş Ekmeği İle Beyti
Cevizli Kivili Lokum
Hamburger Köftesi (Buzluk İçin)
Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet