Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 250 gram ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)
- Yarım çay bardağı sıcak su (ıspanakları pişirmek için)
İç dolgusu için;
- 2 paket pasta kreması ( pasta kreması yerine krem şanti de kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
- 2 adet küçük uzunluk muz
Süsleme için;
- Nar taneleri
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanağı düzgünce yıkadıktan sonra bir tencereye alalım.
- Üzerine sıcak su ek ederek yaklaşık 1-2 dakika boyunca ıspanaklarımızı haşlayalım.
- Bu etapta çok fazla haşlamanıza gerek yok diriliğini kaybedip yavaşça yumuşamaları kâfi olacaktır.
- Haşladığımız ıspanakları bir rondoya aktaralım.
- Tamamen püre haline gelinceye kadar rondodan geçirelim.
- Rondodan geçirirken işi kolaylaştırmak için gerekirse çok az su eği yapabilirsiniz.
- Pastamızın keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım.
- Beyazlaşıp kopuk kopuk oluncaya kadar mikserle çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ve hazırladığımız ıspanak püresini de ek edelim.
- Tekrardan tüm malzemeyi mikserle çırpalım.
- Son olarak ün, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyerek mikserle çırpalım.
- Hazırladığımız kek harcını pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşalttıktan sonra spatülayla her yerine eşit halde yayalım.
- Kekimizi 170 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız keki oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirdikten sonra aksi çevirerek üzerindeki kağıdı sıyıralım.
- Kekimizi bir kalıp yahut bardakla daireler halinde şekillendirelim. Ben bu ölçülerle 16 adet kek elde ettim. Dairelerin büyüklüğüne nazaran bu sayı değişebilir.
- Kekimizi süslemek için kenarlarında kalan kek modüllerini rondoya aktaralım.
- İyice ufalanınca kadar rondodan geçirelim.
- Kestiğimiz keklerin üzerine evvel pasta kreması sıkalım.
- Pastacı kremasını ardındaki tarife nazaran hazırlayabilirsiniz.
- Kremanın üzerine tercihe nazaran müz yahut mevsim meyvelerinden yerleştirebilirsiniz.
- Tekrar krema sıkarak meyvelerin üzerini kapatalım.
- Ufaladığımız kek modülleriyle kremanın üzerini büsbütün kapatacak formda pastamızı kaplayalım ve servis edelim.
Afiyet olsun 😋.
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

