Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Keki ıslatmak için ;

  • 1,5 şu bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti (2 çay bardağı süt ile)
  • 1 paket çikolatalı sos (2.5 su bardağı süt)

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sonra geriye kalan gereçleri ekleyip tekrar çırpalım. Kekimiz hazır.
  3. Dikdörtgen borcamı yağlayıp kek harcımızı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de 30 dakika pişirelim.
  5. Kürdanla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
  6. Pişen keke sıcakken ıslatmak için ayırdığımız 1. 5 bardak sütü dökelim her yerine.
  7. Sonra kekimizi soğuması için kenara koyalım.
  8. Daha sonra kremşantimizi ve çikolatalı sosumuzu hazırlayalım.
  9. Çikolatalı sosumuzu da soğumasını bekleyelim.
  10. Soğuyan kekin üzerine evvel kremşantiyi daha sonra çikolatalı sosumuzu dökelim.
    Not: kek sıcak olursa kremşanti eriyip dağılabilir. Çikolatalı sos sıcak olursa kremşanti ile karışır hepsinin soğuk olmasına dikkat edelim.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Pankek Tarifi
Mercimekli Köfte (Videolu)
Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü)
Çıtır Parçacıklı Muhallebi Tarifi-Baklavalık Yufkalı Muhallebi (Videolu)
Kakaolu Tavuk (Mangal Tadında)
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2024 |