Ispanaklı Börek El Açması

Ispanaklı Börek El Açması Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 2 bağ ıspanak
  • 2 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

(dilerseniz üzerini susam yahut çörek otu ile süsleyebilirsiniz)

Ispanaklı Börek El Açması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; süt ,su ,şeker, maya karıştıralım.
  2. Yağ,tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ,iyice yoğurduktan sonra 30 dk kadar dinlendirelim.
  3. Bu esnadan iç harcı için soğanları yemeklik doğrayalım.
  4. Ispanakları da çok minik olmayacak formda doğrayıp bir tavaya yağ alalım ve soğanlarımızı ekleyelim hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  5. Salçamızı ekleyelim, 1-2 dakika bu türlü karıştırın, ocaktan alıp direkt ıspanaklı harcımıza ekleyelim baharatlarımızı katıp her yerine değecek biçimde karıştıralım ve harcımız hazır.
  6. Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirip unlayalım.
  7. 30-40 dk kadar da bu türlü bekleyelim dinlenmesini bu biçimde açarken çok daha kolay açıldığını
  8. göreceksiniz.
  9. Fırın tepsisini yağlayalım.
  10. Bezeleri tepsi büyüklüğünde açıp iç harcımızdan ekleyelim tekrar bezemizi açalım iç harcımızı ekleyelim ve tüm bezelerimiz bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
  11. Son bezemizi açtıktan sonra tepsi böreğini dilimlere bölüp keselim sosumuzu sürüp yeterlice yedirelim.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir biçimde altı üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Ispanaklı Börek El Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynir Dolgulu Yağlı Biber
Puf Puf Yoğurtlu Kurabiye
Cocopops Tiramisu
Peynir Dolgulu Jalepeno Biber Turşusu (Videolu)
Yaz Turşusu Çabuk Turşu
Kara Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet