Ispanaklı Börek El Açması

Ispanaklı Börek El Açması Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 5 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 2 bağ ıspanak
- 2 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
(dilerseniz üzerini susam yahut çörek otu ile süsleyebilirsiniz)
Ispanaklı Börek El Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; süt ,su ,şeker, maya karıştıralım.
- Yağ,tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ,iyice yoğurduktan sonra 30 dk kadar dinlendirelim.
- Bu esnadan iç harcı için soğanları yemeklik doğrayalım.
- Ispanakları da çok minik olmayacak formda doğrayıp bir tavaya yağ alalım ve soğanlarımızı ekleyelim hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçamızı ekleyelim, 1-2 dakika bu türlü karıştırın, ocaktan alıp direkt ıspanaklı harcımıza ekleyelim baharatlarımızı katıp her yerine değecek biçimde karıştıralım ve harcımız hazır.
- Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirip unlayalım.
- 30-40 dk kadar da bu türlü bekleyelim dinlenmesini bu biçimde açarken çok daha kolay açıldığını
- göreceksiniz.
- Fırın tepsisini yağlayalım.
- Bezeleri tepsi büyüklüğünde açıp iç harcımızdan ekleyelim tekrar bezemizi açalım iç harcımızı ekleyelim ve tüm bezelerimiz bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
- Son bezemizi açtıktan sonra tepsi böreğini dilimlere bölüp keselim sosumuzu sürüp yeterlice yedirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir biçimde altı üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Ispanaklı Börek El Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



