Islak Kurabiye (Kakaolu)

Islak Kurabiye (Kakaolu) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125g oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Islak Kurabiye (Kakaolu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi yapalım kenara alalım soğusun.
- Sonrasında şekerimizi ve yumurtamızı güzelce çırpalım 5 dk kâfi olacaktır kek yaparmış üzere bembeyaz olmayacak.
- Sonrasında kalan malzemeleride ekleyip yoğuruyoruz güzelce olağanüstü bir kıvamı oluyor ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.
- Sonrasında 20 gram lık bezeler yapıp yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.( 20 gram çok ülkü oluyor ).
- 170 derecede 25 dk pişirmemiz kâfi olur.
- Çıkardıktan sonra soğuk şerbetimizi ekleyebiliriz ve istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun :)).
Islak Kurabiye (Kakaolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




