Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (200ml) pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Limon tozu
  • Domates salçası
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhaba arkadaşlar birinci başta küçük bir tencereye su ekliyoruz, suyu kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine yaprakları ekliyoruz.
  3. Başka bir tencerede kuru dolmaları üstüne su ekleyerek 2-3 dk kaynatıyoruz.
  4. Pirinç ve bulgurlarımızı güzelce yıkıyoruz ,sebzeleri doğrayıp, pirinç ve bulgura ekliyoruz, tüm materyalleri güzelce harmanlıyoruz.
  5. Ve en son sarmalarımızı sarıp dolmalarımız doldurduktan sonra güzelce tencereye diziyoruz.
  6. Üstünü su geçecek kadar ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz afiyet olsun ☺️.

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patlıcan Bohça (Tam Bir Davet Yemeği)
Adana Böreği (Bülent Börek)
Etsiz Çiğ Köfte
Limonlu Ice Tea Tarifi (Soğuk Çay)
Sağlıklı Fit Kurabiye
Etli Patlıcan (Fırında)
Hdabla | © 2025 |