Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Kurabiye hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırarak kaynat. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan al ve soğumaya bırak.
  2. Hamuru için geniş bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve şekeri alıp güzelce karıştır. Akabinde kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekle.
  3. Kontrollü formda unu ekleyip yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarla ve yağlı kağıt serili tepsiye diz.
  5. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 12–15 dakika pişir.
  6. Fırından çıkarınca sıcakken soğumuş şerbete kurabiyeleri tek tek batır ve çıkar (5–10 saniye kâfi olur)
  7. Servis tabağına al ve üzerini isteğe nazaran hindistan cevizi, fındık yada cevizle süsle.

Afiyet olsun!

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Pastası
Kış Çorbası
Haşhaşlı Tarçınlı Çörek
Fırınlanmış Brüksel Lahanası
Fırında Mısır Kaburga
Vişneli Tart Kek
Hdabla | © 2025 |