Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • ( birazını kakaolu yapmak isterseniz, kakao)

Şerbeti için:

  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç, bütün materyalleri karıştıralım.
  2. Unu denetimli bir halde kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım ,çok sert bir hamur olmamalı.
  3. Bu basamakta birazını kakaolu yapmak isterseniz sade hamuru öbür kaba ayırıp kalana kakaoyu ekleyelim.
  4. Sonra ceviz kadar alıp yuvarlayıp form verip tepsiye dizelim.
  5. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  6. Bu sırada şerbetini ocağa alıp şekerini eritip 5 dk kaynatalım ocağı söndürelim.
  7. Kurabiyeler piştikten sonra 5 10 dk beklesin.
  8. Hafif ılımış şerbetin içine batırıp çıkaralım.
  9. Hindistan cevizine bulayalım ve pasta kağıdı içine koyup tepsimize dizelim.
  10. Pasta kağıdı servis ederken dağılmaması açısından kıymetli oluyor.
  11. Şerbet artarsa kurabiyelerin üzerine kaşıkla kalan şerbetide dökebilirsiniz.
  12. Bu ölçülerle 40 adet kurabiye elde ettim, kalabalık konuklar için kâfi olacaktır hem hafif hem şerbetli lezzetli bir tatlı oluyor afiyet olsun.

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tava
Muzlu Fit Puding
Kabak Tatlısı
Pişmeyen Mozaik Pasta
Buzlukta Avakado Saklama
Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet