Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- ( birazını kakaolu yapmak isterseniz, kakao)
Şerbeti için:
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç, bütün materyalleri karıştıralım.
- Unu denetimli bir halde kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım ,çok sert bir hamur olmamalı.
- Bu basamakta birazını kakaolu yapmak isterseniz sade hamuru öbür kaba ayırıp kalana kakaoyu ekleyelim.
- Sonra ceviz kadar alıp yuvarlayıp form verip tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Bu sırada şerbetini ocağa alıp şekerini eritip 5 dk kaynatalım ocağı söndürelim.
- Kurabiyeler piştikten sonra 5 10 dk beklesin.
- Hafif ılımış şerbetin içine batırıp çıkaralım.
- Hindistan cevizine bulayalım ve pasta kağıdı içine koyup tepsimize dizelim.
- Pasta kağıdı servis ederken dağılmaması açısından kıymetli oluyor.
- Şerbet artarsa kurabiyelerin üzerine kaşıkla kalan şerbetide dökebilirsiniz.
- Bu ölçülerle 40 adet kurabiye elde ettim, kalabalık konuklar için kâfi olacaktır hem hafif hem şerbetli lezzetli bir tatlı oluyor afiyet olsun.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

