Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu

Çikolata sosu için:

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin hazırlanışı:ilk olarak kare bir borcamı margarinle yağlayın.
  2. Kekin harcını hazırlayana kadar fırını 180 dereceye ayarlayın, ısınsın.
  3. Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  4. Ardından sütü, yağı da ekleyip çırpın.
  5. Son olarak un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyin ve çok az daha çırpın. ( fazla çırpmayın, kabarmasını engelleyecektir. ).
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.
  7. Bu esnada sosu yapın. Sos için yazılan tüm gereçleri küçük bir tencereye alın, bir iki taşım kaynatın. Daima karıştırarak pişirin yoksa tabanı tutacaktır. Piştikten sonra bir kenara alın.
  8. Yarım saatten sonra keki kürdanla denetim edin, kürdan pak çıkıyorsa pişmiştir.
  9. Fırından çıkarın, 10 dakika soğusun.
  10. Keki dilimler halinde kesin ve üzerine kürdanla delikler açın. Üstüne yaptığınız sosu dökün. Sıcağı büsbütün çıktıktan sonra buzdolabında en az iki saat bekletin.
  11. Bekleme müddetinden sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🩵.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maden Sulu Kek
Dereotlu Kıyır Poğaça
Kürt Böreği
Kuzu Etli Sebzeli Güveç
Diyet Lavaş İle Hamburger
Pesto Sos (Tulum Peynirli Ve Cevizli)
Hdabla | © 2025 |