Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
Çikolata sosu için:
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin hazırlanışı:ilk olarak kare bir borcamı margarinle yağlayın.
- Kekin harcını hazırlayana kadar fırını 180 dereceye ayarlayın, ısınsın.
- Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Ardından sütü, yağı da ekleyip çırpın.
- Son olarak un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyin ve çok az daha çırpın. ( fazla çırpmayın, kabarmasını engelleyecektir. ).
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.
- Bu esnada sosu yapın. Sos için yazılan tüm gereçleri küçük bir tencereye alın, bir iki taşım kaynatın. Daima karıştırarak pişirin yoksa tabanı tutacaktır. Piştikten sonra bir kenara alın.
- Yarım saatten sonra keki kürdanla denetim edin, kürdan pak çıkıyorsa pişmiştir.
- Fırından çıkarın, 10 dakika soğusun.
- Keki dilimler halinde kesin ve üzerine kürdanla delikler açın. Üstüne yaptığınız sosu dökün. Sıcağı büsbütün çıktıktan sonra buzdolabında en az iki saat bekletin.
- Bekleme müddetinden sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🩵.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


