Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
Sosu için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı damla çikolata yada sürülebilir çikolata
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şekeri 5 dakika boyunca çırpın.
- Süt ,yağı ekleyip karıştırın üzerine kuruları ekleyip karıştırın.
- 180 derecede içi pişene kadar pişirin, kürdan testi yap kürdan pak çıkınca keki çıkar 10 dakika bekletin.
- Kek fırında iken sosu hazırlayın👍damla çikolata hariç tüm gereçleri karıştırın tencereyi ocağa koyun.
- Sos kaynayınca ocaktan alın.
- Kekin birinci sıcağı çıkınca üzerine yaklaşık 3 bardak sos dökün, hepsini dökmeyin geri kalan sosa damla çikolata ekle düzgünce erimesi için 2 dakika ocakta tekrar karıştırarak kaynat ve bu sosu da kekin üzerine dökün.
- Süslemeyi istediğiniz üzere yapıp 2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















