Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Sosu için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata yada sürülebilir çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şekeri 5 dakika boyunca çırpın.
  2. Süt ,yağı ekleyip karıştırın üzerine kuruları ekleyip karıştırın.
  3. 180 derecede içi pişene kadar pişirin, kürdan testi yap kürdan pak çıkınca keki çıkar 10 dakika bekletin.
  4. Kek fırında iken sosu hazırlayın👍damla çikolata hariç tüm gereçleri karıştırın tencereyi ocağa koyun.
  5. Sos kaynayınca ocaktan alın.
  6. Kekin birinci sıcağı çıkınca üzerine yaklaşık 3 bardak sos dökün, hepsini dökmeyin geri kalan sosa damla çikolata ekle düzgünce erimesi için 2 dakika ocakta tekrar karıştırarak kaynat ve bu sosu da kekin üzerine dökün.
  7. Süslemeyi istediğiniz üzere yapıp 2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası
Orman Meyveli Kek
Fırında Sebzeli Köfte
Kedi Dilli Çilekli Kolay Pasta
Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü
Lokmalık Poğaça
Hdabla | © 2025 |