Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Sütü ve yağı ekleyin yalnızca materyaller karışıncaya kadar kısaca karıştırın.
  3. Tüm kuru gereçleri karıştırın (kabartma tozu, şekerli vanilya, kakao ve un) çok karıştırıp keki söndürmemeye dikkat edin yalnızca karışıncaya kadar karıştırın.
  4. Yağladığınız kalıba kek harcını dökün. Ben klasik dikdörtgen borcam kullandı.
  5. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin (fırından fırına pişme mühleti değişebilir bir kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz)
  6. Sosu için tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştırın, orta ateşte kaynayıncaya kadar daima karıştırarak pişirin. Kaynamaya az kala isteğe bağlı 1 kaşık kahvaltılık çikolata yahut kalıp çikolata ekleyin.
  7. Kek piştikten sonra fırından alıp 5 dk dinlendirin ve dilimleyip sıcak sosu üstüne dökün ve kekin sosu çekmesini bekleyin.
  8. Ben süslemeye antep fıstığı tercih ettim siz dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz.

Afiyet olsun.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lotus Magnolia
Semizotu Salatam
Jalepone Turşu
Kabaklı Tarçınlı Çörek
Tulumba Tatlısı (Videolu)
Bayram Kurabiyesi (Gaziantep)
Hdabla | © 2025 |