Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyin yalnızca materyaller karışıncaya kadar kısaca karıştırın.
- Tüm kuru gereçleri karıştırın (kabartma tozu, şekerli vanilya, kakao ve un) çok karıştırıp keki söndürmemeye dikkat edin yalnızca karışıncaya kadar karıştırın.
- Yağladığınız kalıba kek harcını dökün. Ben klasik dikdörtgen borcam kullandı.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin (fırından fırına pişme mühleti değişebilir bir kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz)
- Sosu için tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştırın, orta ateşte kaynayıncaya kadar daima karıştırarak pişirin. Kaynamaya az kala isteğe bağlı 1 kaşık kahvaltılık çikolata yahut kalıp çikolata ekleyin.
- Kek piştikten sonra fırından alıp 5 dk dinlendirin ve dilimleyip sıcak sosu üstüne dökün ve kekin sosu çekmesini bekleyin.
- Ben süslemeye antep fıstığı tercih ettim siz dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz.
Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







