Islak Hamburger

Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Ekmek için;
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tozbiber
Sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 4 5 diş sarımsak
- Tuz
- Su
Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamburger ekmeği;Süt ,su ,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesi için biraz bekleyin.
- Daha sonra un ve tuzu ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Hamur biraz toparlandıktan sonra yumuşamış tereyağını ekleyerek güzelce yoğuralım. Ve üstünü kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıktıktan sonra bezelere ayırıp tepsiye dizilelim ve üzerini kapatıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
- Bakın burası çok kıymetli kesinlikle tepsi mayası yapmalısınız direkt fırına vermeyin.
- 15- 20 dk kâfi olur. Müddet sonunda bezelerin üzerine su sürerek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Dilerseniz yumurtada sürebilirsiniz ancak ben ıslak hamburger yapacağım için tercih etmedim.
- Yumuş yumuş hamburger ekmeklerimiz hazır.
- Köfte;Tüm gereçleri karıştırarak yoğuralım ince burger köfteleri yaparak buzdolabına koyup bekletelim sosu hazırladıktan sonra tavada artlı önlü kızartalım.
- Sos;Tereyağında salçayı kavurduktan sonra sarımsakları ekleyelim üzerine su ve ketçabı ek edip kaynatalım. Altını kapatalım.
- Geniş öteki bir tencereye su ekleyip üzerine yağlı kağıt yerleştirelim.
- Daha sonra ekmekleri sosa batırıp içerisine köfteleri ekleyelim.
- Yağlı kağıt serdiğiğimiz tencereye koyalım.
- Tüm ekmeklere birebir süreci uyguladıktan sonra kalan sosu üzerine gezdirelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk demlenmeye bırakalım ve mühlet sonunda afiyetle yiyelim 😍.
Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













