Kahveli Kakaolu Islak Kurabiye

Kahveli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Kurabiye için;

  • 85 gram tereyağı
  • 3/1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un(1,5 su bardağı kadar)

Kahveli sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Kahveli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Pudra şekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ek ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp biçim verin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. (üzeri çatlayıp kenarları hafif renk değiştirdiğinde çıkarabilirsiniz)
  3. Küçük bir tencerede süt ve şekeri karıştırın. Şeker büsbütün eriyene kadar sütü ısıtın (kaynamasına gerek yok, yalnızca sıcak olacak)
  4. Ocaktan aldıktan sonra içine granül kahveyi ekleyin ve büsbütün eriyene kadar karıştırın. Sosu oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcağı çıktıktan sonra (5 dakika sonra), kurabiyeleri soğumuş kahveli sosa süratlice batırıp çıkarın. Çok fazla bekletmeden, dışı yavaşça ıslanacak biçimde ıslatmanız kâfi.
  6. İsterseniz üzerine hindistan cevizi, toz antep fıstığı, kakao ya da çikolata sosu serpebilirsiniz. Soğuduktan sonra servis edin. Dinlenince lezzeti daha da oturur. Afiyet olsun.

Kahveli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kisiel (Kıssel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Pişi
Saray Sarması
Harika Lezzetiyle Tam Ölçü Pastacı Kreması
Tavuk Dünyası Kekiklim
Mısır Unlu Kaşarlı Kaşık Dökmesi
Spoonful (Kaşık Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |