Havuçlu Kremalı Kek

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı suyu sıkılmış rende havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için;

  • 200 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  2. Ardından sütü, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu ek edelim.
  3. Ununu da ekleyip karıştıralım.
  4. Daha sonra havucu, cevizi ve tarçını ekleyelim.
  5. Hepsini spatula ile karıştıralım.
  6. Margarin ile yağlanmış, unlanmış kalıba kek karışımını boşaltalım.
  7. 160 derecede 1 saat kadar pişirelim.
  8. İç kısmını bir kürdan batırarak denetim edelim.
  9. Pişen keki birinci sıcaklığı geçince bir sunum tabağına karşıt çevirelim. Soğumaya bırakalım.
  10. Krema konulduğunda kek soğuk olmalı 😌.
  11. Üzeri için labne peyniri, tereyağı ve pudra şekerini karıştırma kabına alalım. Mikser ile çırpalım.
  12. Kekin üzerine bir kaşık ile yayalım.
  13. Dilediğimiz üzere süsleyelim.Afiyet olsun….

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiyem
Peynirli Buzluk Böreği
Sütsüz Zeytinyağlı Kabak Çorbası
Beğendili Köfte
Glutensiz Tahin Ekmeği (Ketojenik)
3 Renkli Pasta
Hdabla | © 2025 |