Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tarifi

Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı yarma
  • 5-6 tane ışkın
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle nohut ve yarmayı 40 dk düdüklü de haşlayalım şayet nohutlarınız hala sertse yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Çorbamızı yapmak için öncelikle kuru soğanı küp küp doğrayıp tenceremize alalım .
  3. Üzerine yağ ek edip soğanlarımı güzelce kavuralım, soğanlarımız kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı salça ekleyip karıştıralım.
  4. Soyup doğradığımız ışınları ve haşladığımız nohut ve yaramızı ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Tuz, karabiber, nane ek edip karıştıralım ,isterseniz baharat ekleyebilirsiniz.
  6. 1 yahut 1,5 litre su ek edip yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
  7. Çorbamız servise hazırdır şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Pizza
Portakallı Çikolatalı Muhallebi
Mantarlı Pide
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Kolay Su Böreği
Çay Yanına 30 Dk Salata Tabağı
Hdabla | © 2025 |