Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tarifi
Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı yarma
- 5-6 tane ışkın
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nohut ve yarmayı 40 dk düdüklü de haşlayalım şayet nohutlarınız hala sertse yumuşayana kadar haşlayın.
- Çorbamızı yapmak için öncelikle kuru soğanı küp küp doğrayıp tenceremize alalım .
- Üzerine yağ ek edip soğanlarımı güzelce kavuralım, soğanlarımız kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı salça ekleyip karıştıralım.
- Soyup doğradığımız ışınları ve haşladığımız nohut ve yaramızı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Tuz, karabiber, nane ek edip karıştıralım ,isterseniz baharat ekleyebilirsiniz.
- 1 yahut 1,5 litre su ek edip yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
- Çorbamız servise hazırdır şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







