Portakallı Çikolatalı Muhallebi

Portakallı Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Çikolatalı kısmı için;
- 1 paket sıvı krema
- 80 gr bitter çikolata
Portakallı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağını ( yoksa margarin de olur )uygun bir tencereye alalım.
- Eritip üzerine unu ekleyelim ve daima kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra üzerine 1 litre sütü ekleyelim birkaç kere tel çırpıcısı ile çırparak karıştıralım.
- Ardından şekeri ve portakal rendesini ekleyip göz göz olana kadar kaynatalım.
- Sonra kaynayınca vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sıcak sıcak kaselere bölelim.
- Çikolatalı kısmı için kremayı küçük bir tavaya alıp ısıtalım üzerine bitter çikolatayı ekleyip çırpalım yeterlice karışınca kaselere eşit bir formda dökelim.
- Dolapta soğutup süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.
Portakallı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








