Portakallı Çikolatalı Muhallebi

Portakallı Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı kısmı için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gr bitter çikolata

Portakallı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağını ( yoksa margarin de olur )uygun bir tencereye alalım.
  2. Eritip üzerine unu ekleyelim ve daima kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Sonra üzerine 1 litre sütü ekleyelim birkaç kere tel çırpıcısı ile çırparak karıştıralım.
  4. Ardından şekeri ve portakal rendesini ekleyip göz göz olana kadar kaynatalım.
  5. Sonra kaynayınca vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Sıcak sıcak kaselere bölelim.
  7. Çikolatalı kısmı için kremayı küçük bir tavaya alıp ısıtalım üzerine bitter çikolatayı ekleyip çırpalım yeterlice karışınca kaselere eşit bir formda dökelim.
  8. Dolapta soğutup süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.

Portakallı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)
Fırında Levrek
Nohut Tava
Falafel (Nohutlu Köfte)
Tarçınlı Cevizli Turta
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |