Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 2 buçuk su bardağı un
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Elmalı harcı için :
- 2 adet kırmızı elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalar rendelenerek tavaya alınır ocağın altı açılarak güzelce kavrulur.
- Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ,tarçın ve ceviz eklenir yaklaşık 3 dk pişirilir sogumaya alınır.
- Ardından hamuru için un ,pudra şekeri ,yumurta,süt, vanilin ve kabartma tozu margarin hepsi güzelce yoğurulur ,yumuşak pürüzsüz bir hamur olmalı.
- Düz bir tabana yada tezgaha un serpilerek ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir.
- Daha sonra bir su bardağı yardımıyla yuvarlak toplar elde edilir ortasına elmalı iç harcımız konulur.
- Ben pratik olması açısından poğaça hali verdim el marifetine bağlı farklı biçimler elde edebilirsiniz.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında yaklaşık 15- 20 dk pişirilir sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.
- Pişirdikten sonra saklama kaplarında buzluğa attığım konuk gelmeden evvel çıkarıp on dk da taze üzere servis ettiğim nefis bir kurabiye.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😊♥️.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


