Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Elmalı harcı için :

  • 2 adet kırmızı elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmalar rendelenerek tavaya alınır ocağın altı açılarak güzelce kavrulur.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ,tarçın ve ceviz eklenir yaklaşık 3 dk pişirilir sogumaya alınır.
  3. Ardından hamuru için un ,pudra şekeri ,yumurta,süt, vanilin ve kabartma tozu margarin hepsi güzelce yoğurulur ,yumuşak pürüzsüz bir hamur olmalı.
  4. Düz bir tabana yada tezgaha un serpilerek ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir.
  5. Daha sonra bir su bardağı yardımıyla yuvarlak toplar elde edilir ortasına elmalı iç harcımız konulur.
  6. Ben pratik olması açısından poğaça hali verdim el marifetine bağlı farklı biçimler elde edebilirsiniz.
  7. Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında yaklaşık 15- 20 dk pişirilir sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.
  8. Pişirdikten sonra saklama kaplarında buzluğa attığım konuk gelmeden evvel çıkarıp on dk da taze üzere servis ettiğim nefis bir kurabiye.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😊♥️.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Reçeli (Kireçsiz)
Yeşil Elmalı Peynirli Semizotu Salatası
Böğürtlenli Kakaolu Top Kek
Anne Keki
Roka Salatası
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |