İrmikli Tatlı

İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 70 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2-3 kaşık sirke
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- Fındık yada fıstık
Şerbet için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için şekeri suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynayınca limon damlatıyoruz, rengi dönünce kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığında olan tereyağını kaba alıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu döküyoruz sirke ek edip yumurtasınıda kırdıktan sonra karıştırıyoruz ve kabartma tozunu ve irmik ye kaba ek edip alabildiği kadar un ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 16 eşit kesime ayırıyoruz elimizle açıp içine fındık koyup yuvarlıyoruz.
- Bıçak yardımı ile çizikler atıp hal veriyoruz.
- 170 derece fırında 25-30 dk pişirip birinci sıcağı çıkınca 1 -2 dk sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








