İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin/tereyağı
  • 2 şu bardağı irmik
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Arzuya nazaran ceviz

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 paket margarin yahut tereyağı eritilir. 2 bardak irmik ve ceviz kesimleri güzelce kavrulur.
  2. Bir yanda şeker ve suyu karıştırıp eritelim.
  3. Güzelce kavurduğumuz irmiğe şekerli suyu yavaşça ek edip altını kısalım.
  4. İnce ince suyu çekene kadar kapağını kapatalım.
  5. Suyunu çekince altını kapatıp üzerine peçete kapatıp demleye bırakalım.
  6. Tarçın ile servis edebilirsiniz.

Yapacaklara afiyet bal şeker olsun🥰🥰🥰🥰.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Tam Ölçü Dağılmayan Fellah Köfte
2 Kişilik Pilav
Etli Alinazik Kebabı
Mozaik Pasta
Mercimekli Sıkma Köfte
Hdabla | © 2025 |