İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin/tereyağı
- 2 şu bardağı irmik
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Arzuya nazaran ceviz
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 paket margarin yahut tereyağı eritilir. 2 bardak irmik ve ceviz kesimleri güzelce kavrulur.
- Bir yanda şeker ve suyu karıştırıp eritelim.
- Güzelce kavurduğumuz irmiğe şekerli suyu yavaşça ek edip altını kısalım.
- İnce ince suyu çekene kadar kapağını kapatalım.
- Suyunu çekince altını kapatıp üzerine peçete kapatıp demleye bırakalım.
- Tarçın ile servis edebilirsiniz.
Yapacaklara afiyet bal şeker olsun🥰🥰🥰🥰.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





