Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg salamura yaprak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maydanoz, domates ,soğan ,sarımsak olabildiğince ufak doğranarak uygun bir kabın içine alınır.
  2. Pirinç yıkanır ve öteki kalan tüm gereçler ile birlikte doğranan sebzelere ek edilir.
  3. İyice harmanlanır bir tavanın içinde yaklaşık 10-15 dk daima karıştırarak pişirilir.
  4. Yapraklar karşıtı üste gelecek halde açılır ve görseldeki üzere içine bir tatlı kaşığı kadar hazırlanan dolma içinden konulur kenarları kapatılarak yaprak ileriye gerçek rulo formunda sarılır.
  5. Tencereye bırakılır. Gereçler bitene kadar süreç tekrarlanır.
  6. Üzerine dolma taşı bırakılır, dolma taşını geçene kadar sıcak su doldurulur.
  7. Kaynamaya başlayınca altı kısılır suyu çekilinceye kadar pişirilir.
  8. Suyu çekilen dolmalar yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun😊.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mini Cookie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Hindi But Sote
Rus Salatası
Kremalı Poğaça (Videolu)
İkinci Gün İftar Yemeği
Ispanaklı Yeşil Poğaça
Elmalı Toplar (Bu Tatlı 5 Dakikada Hazır) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet