İçli Köfte (Pratik Dağılmayan)
İçli Köfte (Pratik Dağılmayan) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için :
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Yarım kaşık tereyağ
- Yarım kaşık biber salçası
- Yarım kaşık domates salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Maydanoz
Hamuru için :
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- Yarım bardaktan biraz fazla irmik (0,75)
- 1 çay bardağından biraz az un (0,75)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yumurta
- Sıcak su
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
İçli Köfte (Pratik Dağılmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcımız için evvel yağları ve soğanı alıp kavuralım.
- İçerisine kıyamamızı yedirelim karıştırmaya devam edelim.
- Salçalar ve baharatları ekleyip yedirelim karıştırmaya devam edelim.
- Pişince kapatıp içine doğradığımız maydanozu ek edelim ve soğumaya bırakalım.
- Pişince kapatıp içine doğradığımız maydanozu ek edelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamur için bulgur ve irmik yoğurma kabına alıp karıştırıp üzerine basacak kadar sıcak su ekleyelim. 15 dk kadar üzerini kapatıp şişmesini bekleyelim.
- Şiştikten sonra içine un,yumurta,salça,karabiber,pulbiber ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım. (yaklaşık 15 dk kadar yoğurulacak ki hamur özleşsin dağılmasın).
- Limon sıkacağına kare boyutta ortalama 15×15 boyutunda streç sinema koyalım içerisine mercimek köftesi boyutunda hamurdan alıp koyalım ve parmaklarımızı ıslatıp limon sıkacağının içinde açmaya başlayalım. (ince olması için parmağınızı su ile ıslatıp içini bastırın açın).
- İç harcımızı ekleyelim üzerine az bir modül hamur koyup parmağı ıslatıp bu hamuru tabanına kapatalım. Streç ile birlikte karşıt çevirelim ve içli köftemiz hazır :).
İçli Köfte (Pratik Dağılmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







