İç Köfte

İç Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Dış hamuru için;
- 3 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı kitel bulguru
- 2 su bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
İçin için;
- Yarım kilo kıyma
- 4 tane iri kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı ceviz
İç Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç harç yapılır ,kuru soğan minik doğranır kavrulur ve içine kıyma konulur ,pişince içine baharatlar konulur, kimyon ,toz biber ,pulbiber, tuz, ceviz eklenir.
- İç harcı 1 gün evvelce yapılırsa düzgün olur vaktiniz yoksa yapıp buzdolabı 2 saaat soğutun.
- Geniş bir kaba bulgur ve irmiği 5 su bardağı sıcak suyla ıslatalım, 20 dakika bekletelim ve un ,yumurta,toz biber, pulbiber ,tuz materyalleri de ekleyip sakız kıvamına gelene kadar yeterlice yoğuralım 15 dakika kadar.
- Elimizi ıslatıp hamurdan cevizden biraz büyük kesim alıp açılır içine 1 tatlı kaşığı harç konulur.
- Büyük bir tencereye su konulur ,kaynayan suya 1 çay kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz konulur.
- Kaynayan suya köfteler tek tek atılır ,haşlamaya bırakılır.
- 20 dakika haşlayalım, servis tabağına alalım üstüne bir tavaya 5 yemek kaşığı tereyağı eritip üstüne dökelim.
- Ne kadar yapacaksanız tereyağı ona nazaran ayarlayın.
- Bir kaseye su ve içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup köfteye form verelim ister kızartma ister haşlama yapabilirsiniz.
İç Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






