Hurmalı Kremalı Kek

Hurmalı Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet olgun cennet hurması
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı dolusu labne
Hurmalı Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bunun için sütü tencereye alıp labne hariç başka tüm materyalleri koyup güzelce karıştırıyoruz.
- İçerisinde yumurta sarısı olduğu için pütürlük kalmaması lazım.
- Kıvamı gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen kemanın içine vanilya ve terayağını ekleyip altını kapatıyoruz.
- Tereyağ eriyene kadar çırpıyoruz bi kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
- Diğer bir taraftan kekin içine katmak için hurmamızı soyup blendarla eziyoruz.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz ,daha sonra sıvı yağ, süt ve ezdiğimiz hurmamızı katıp biraz daha çırpıyoruz.
- En son toz materyalleri koyup bir iki dk daha çırpıp uygun fırın tepsisine döküyoruz.
- 180 derecede yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ilıyan kremamızın içine labnemizi katıp çırpıyoruz ve dinlenen kekimizin üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında en az 5 saat dinlendirip istediğimiz üzere süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun 😋.
Hurmalı Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













