Hünkar Beğendi Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi

Hünkar Beğendi Kusursuz Bir Ana Yemek Tanımı İçin Malzemeler
Et sote için;
- 1 kilogram kontrafile et
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 1 adet kırmızı kapya kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kabukları soyulmuş domates
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 (1,5 su bardağı)su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcan yatağı için;
- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 2 çay bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz.isteğe bağlı daha fazlası olabilir
Hünkar Beğendi Kusursuz Bir Ana Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dana kontrafile eti kuş başı doğruyoruz. Tencere alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Suyunu çeken ettimize zeytinyağı ve ince bir halde doğranmış olduğumuz zerzevatları ve baharatları ekleyip 10 dakika kavurmalım.
- Kavrulan et sotemize 1,5 bir buçuk su bardağı su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirelim sebzeler yumuşayana kadar denetimli bir biçimde pişirelim.
- Patlıcanları airfryer de 200 derecede 18 dakika pişirelim yumuşak oluncaya kadar.
- Pişen patlıcanları streç sinemaya sarıp 5 dakika bekletip yumuşayınca uç kısmı kesip elimizle sıkarak patlıcanları soyalım ve ince bir formda kıyalım.
- Patlıcan yatağı için tereyağı eritip un ekleyip bir dakika kavurmayalım ve bir çay bardağı sütü ekleyip patlıcanları karıştıralım. Kalan bir çay bardağı sütü ve tuzu rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 5 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
- Sıcak bir biçimde sunuma hazırlıyoruz. Yapan herkese afiyet olsun.
Hünkar Beğendi Kusursuz Bir Ana Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







