Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su

Beğendisi için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet patlıcan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı süt

Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
  2. Eti ekleyip pişirmeye başlayalım.
  3. Ardından yemeklik doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberi ekleyerek kavuralım.
  4. Salça ve doğranmış domatesi ek ederek kavurmaya devam edelim.
  5. Kırmızı toz biber, tuz ve son olarak sıcak suyu ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
  6. Beğendisini hazırlamak için tavamıza tereyağını alarak eritelim.
  7. Ardından unu ekleyerek güzelce kavuralım.
  8. Közlenmiş patlıcanı da tavaya ek ederek karıştıralım.
  9. Kaşarı ve son olarak sütü ekleyelim ve beğendi sütü çekip toparlanana kadar karıştıralım.
  10. Serviste evvel beğendi akabinde eti üzerine koyup servis edelim. Afiyet olsun.

Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuskus Salatası
Karışık Sebze Çorbası Tarifi
Lavaştan Pırasalı Börek
Fesleğenli Girit Ezme
Fesleğen Soslu Kremalı Makarna
Pankek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet