Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet domates
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
Beğendisi için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet patlıcan
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı süt
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
- Eti ekleyip pişirmeye başlayalım.
- Ardından yemeklik doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberi ekleyerek kavuralım.
- Salça ve doğranmış domatesi ek ederek kavurmaya devam edelim.
- Kırmızı toz biber, tuz ve son olarak sıcak suyu ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
- Beğendisini hazırlamak için tavamıza tereyağını alarak eritelim.
- Ardından unu ekleyerek güzelce kavuralım.
- Közlenmiş patlıcanı da tavaya ek ederek karıştıralım.
- Kaşarı ve son olarak sütü ekleyelim ve beğendi sütü çekip toparlanana kadar karıştıralım.
- Serviste evvel beğendi akabinde eti üzerine koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




