Tam Kıvamında Anne Keki

Tam Kıvamında Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (markadan markaya değişebilir)

Kakaolu kısmı için;

  • 1 su bardağı kek karışımı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Bardak ölçüsü 250 ml dir

Tam Kıvamında Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekerimizi uygunca çırpıyoruz ,ardından sıvı materyallerimizi ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek kıvamı alana kadar çırpıyoruz .
  3. Kıvam alan hamurumuzdan bir su bardağı ayırıyoruz, ayırdığımız kek hamuru muza 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı sütü ek edip karıştırıyoruz.
  4. Beyaz hamuru yağlanmış fırın kabına ya da fırın tepsisine boşaltıyoruz.
  5. Üstü ile kakaolu hamuru yer yer döküyoruz bıçak yada kürdanla üzerinden geçip biçim veriyoruz evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz, kürdan testi yaptıktan sonra kekimiz servise hazırdır afiyet olsun.

Tam Kıvamında Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Köftesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Ekmek İçin Sos Önerileri
Mini Cheesecake
Fırında Köfte Tarifi
Bit Kurabiye
Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart
Köri Soslu Tavuk ve Makarna
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom