Tam Kıvamında Anne Keki

Tam Kıvamında Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (markadan markaya değişebilir)
Kakaolu kısmı için;
- 1 su bardağı kek karışımı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Bardak ölçüsü 250 ml dir
Tam Kıvamında Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerimizi uygunca çırpıyoruz ,ardından sıvı materyallerimizi ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek kıvamı alana kadar çırpıyoruz .
- Kıvam alan hamurumuzdan bir su bardağı ayırıyoruz, ayırdığımız kek hamuru muza 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı sütü ek edip karıştırıyoruz.
- Beyaz hamuru yağlanmış fırın kabına ya da fırın tepsisine boşaltıyoruz.
- Üstü ile kakaolu hamuru yer yer döküyoruz bıçak yada kürdanla üzerinden geçip biçim veriyoruz evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz, kürdan testi yaptıktan sonra kekimiz servise hazırdır afiyet olsun.
Tam Kıvamında Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





