Höşmerim (Elmadağ Usülü)

Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • Üzerine serpmek için toz şeker

Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı orta uzunluk yapışmaz tavada eritelim. Tuz, süt ve sonrasında unu ekleyip kısık ateşte karıştırmaya başlayalım. Kıvamı bulgur bulgur olana kadar ezmeden karıştıralım.
  2. Bulgurlanmaya ve kızarmaya başlayınca hamuru tavada çok bastırmadan düzleyip tabanının kızarmasını sağlayalım. Düzledikten yaklaşık 2-3 dk sonra kızarmış oluyor.
  3. Düz bir tabağa yada tepsiye çevrilir. Üstüne toz şeker serpildikten sonra sıcağı ile yenir. Afiyet olsun 🙂

Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mor Lahana Tarator (Meze)
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Fırında Kızarmış Tavuk
Paça Suyu Tarifi
Un Helvası Tarifi
Enfes Kreması İle Dubai Tatlısı
Hdabla | © 2024 |