Höşmerim (Elmadağ Usülü)

Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • Üzerine serpmek için toz şeker

Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı orta uzunluk yapışmaz tavada eritelim. Tuz, süt ve sonrasında unu ekleyip kısık ateşte karıştırmaya başlayalım. Kıvamı bulgur bulgur olana kadar ezmeden karıştıralım.
  2. Bulgurlanmaya ve kızarmaya başlayınca hamuru tavada çok bastırmadan düzleyip tabanının kızarmasını sağlayalım. Düzledikten yaklaşık 2-3 dk sonra kızarmış oluyor.
  3. Düz bir tabağa yada tepsiye çevrilir. Üstüne toz şeker serpildikten sonra sıcağı ile yenir. Afiyet olsun 🙂

Höşmerim (Elmadağ Usülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıvamında Süt Helvası
Sebzeli Tereyağlı Pilav
Kahvaltılık Yumartalı Domates
Mayalı Poğaça
Tüm Portakallı Kek
Fenomen Pasta Despotico
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet