Hira Tatlısı

Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kaplamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak suyun içerisine şekerimizi alıp bir çırpma teli ile yeterlice eritiyoruz ve soğuk hazırladığımız şerbetimizi bir kenara koyuyoruz.
- Yoğurma kabımızı yoğurdu, irmiği, yumurtayı, sıvı yağı alıp çırpma teli ile çırptıktan sonra kuru materyalleri de ek edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Kıvam alan hamura form verip irmiğe buluyoruz.
- Şekil verdiğimiz tatlımızı evvelce altlı üstlü ayarda 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcaklığı gittikten sonra teker teker şerbetin içerisine atıp alıyoruz daha sonra bütün tatlıları birebir kaba alıp şerbeti üzerlerine döküp tatlının şerbeti çekmesini bekliyoruz yaklaşık 1 gecede tam çekmiş oluyor.
Hira tatlımız yenmeye hazır afiyet olsun.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












