Hira Tatlısı

Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kaplamak için;

  • İrmik

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak suyun içerisine şekerimizi alıp bir çırpma teli ile yeterlice eritiyoruz ve soğuk hazırladığımız şerbetimizi bir kenara koyuyoruz.
  2. Yoğurma kabımızı yoğurdu, irmiği, yumurtayı, sıvı yağı alıp çırpma teli ile çırptıktan sonra kuru materyalleri de ek edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Kıvam alan hamura form verip irmiğe buluyoruz.
  4. Şekil verdiğimiz tatlımızı evvelce altlı üstlü ayarda 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcaklığı gittikten sonra teker teker şerbetin içerisine atıp alıyoruz daha sonra bütün tatlıları birebir kaba alıp şerbeti üzerlerine döküp tatlının şerbeti çekmesini bekliyoruz yaklaşık 1 gecede tam çekmiş oluyor.

Hira tatlımız yenmeye hazır afiyet olsun.

Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Ekmeği
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Tavada Bamya Kızartma
Kramsantili Kurabiye
Kendi Sosunda Pişen Makarna
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |