Hindistan Cevizli Kek

Hindistan Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)
Hindistan Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker yeterlice beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Daha sonra öbür materyaller yoğurt, sıvı yağ ek edilir ve tekrar çırpılır.
- Kuru materyalleri kabartma tozu, vanilya ve unu eleyelim. San olarak hindistan cevizi koyuyoruz.
- Kuru gereçleri ek etmekte yarar var. Bu biçimde kabarmış yumuşacık kekler hazırlanır. Kek hamurumuz hazır.
- Kekimizi pişmeye bırakıyoruz. Hazırladığımız sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökülür. 160 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar denetimli bir biçimde pişirilir.
- Pişirme esnasında birinci 30 dk kapağı açmayalım. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
- Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz. Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz.
- Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra birinci sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz.
- Sıcak keki kalıptan çıkartırsanız kekiniz parçalanabilir.
- Soğuyan keki dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Not:ben fırın tepsisine kodum lakin siz küçük uzunluk borcamda yapın. İsteğe bağlı üzerine hindistan cevizi serpe bilirsiniz?. Afiyet olsun. 💗
Hindistan Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


